Checkweger CKW

 

Een checkweigher of controleweger is een automatisch weegtoestel voor het 100% controleren van voorverpakte goederen.

Deze controleweger bevindt zich meestal aan het einde van het productie proces en zorgt er voor dat de inhoud van de verpakking voldoet aan de vooropgestelde Europese normen zoals bijvoorbeeld de e-norm. Ook kan hij gebruikt worden voor het controleren van het juiste aantal stuks in een verpakking. De verpakking dat niet voldoet kan worden uitgestoten.

De weegresultaten worden bijgehouden om wettelijk in orde te zijn  maar kunnen ook  gebruikt worden om de productie machines beter af te stellen en al dusdanig productiekosten te verminderen en product verliezen te beperken.

Met een capaciteiten tot  180 stuks per minuut afhankelijk van de grote en het gewicht van de te controleren verpakking en een gewicht van enkele grammen tot enkele honderden kilo’s hebben we reeds een grote actie radius. Voor andere toepassingen kan je best contact opnemen.

Een checkweigher kan ook samenwerken met een ander extern controle toestel zoals een metaaldetector of x-ray machine.

 

 


 • Checkwegers

  • Checkweger CKW 710

   De checkweighers van het CKW 710 gamma combineren robuustheid met betrouwbaarheid. Ze voldoen aan de specifieke noden van alle sectoren. Ze komen te gemoed aan de huidige vragen voor hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid voor dynamische weging en dit voor alle actieve sectoren maar vooral voor de voedingsindustrie….

  • Checkweger CKW 410

   De CKW 410 is ontworpen voor het automatisch wegen van getransporteerde producten, alsook het verzenden van deze gegevens naar een PLC of externe PC. Zijn robuust ontwerp en weegcapaciteit maken hem bijzonder geschikt voor logistieke doeleinden

  • CKW controleweger

   Bied een 100% automatische controle van de per band getransporteerde producten…