Precisie weegschaal voor nauwkeurige meetresultaten

Precisie weegschaal: vlot wegen van kleine goederen

Met een precisie weegschaal van Preciamolen maakt u het wegen van kleine goederen een stuk simpeler. De bedoeling van een precisie weegschaal is dat goederen zoals eieren, kruiden, sierraden, vleeswaren enzovoort professioneel kunnen worden afgewogen. Deze precisie weegschalen hebben ook de mogelijkheid om etiketten af te drukken. Als u in een winkel als klant een bestelling doet kan de bestelling direct worden afgewogen, en de bestelling wordt door de precisie weegschaal van een label voorzien.

Weegschalen en digitale weegschalen voor het afwegen van poeders en kleine goederen

Molen biedt al jaren een zeer uitgebreid assortiment weegschalen aan zijn klanten. Precisieweegschalen onderscheiden zich net doordat ze bijzonder nauwkeurig kleine goederen en poeders kunnen afwegen. Precisieweegschalen worden dan ook vaak ingezet in labaratoria, als weegschaal voor apothekers of om juwelen af te wegen bij juweliers. onze weegschalen worden bijvoorbeeld contreet in volgende situaties gebruikt:

  • Weegschaal voor goud: In juwelierszaken moeten goud en juwelen tot op de gram of zelfs nauwkeuriger kunnen worden afgewogen
  • Weegschaal voor post: In postsorteercentra moeten brieven nauwkeurig kunnen worden uitgesorteerd per gewicht.
  • Weegschaal voor grammen: In talrijke sectoren is de meeteenheid van gewicht de gram. Ik denk aan research en development sectoren
  • Weegschaal voor dieren: Een precisieweegschaal is perfect om kleine dieren te wegen. Grotere dieren hebben nood aan een speciale weegschaal voor dieren of een weegbrugsysteem.
  • Muntweegschaal: Deze soort van weegschalen is niet duur en wordt veelvuldig gebruikt door bijvoorbeeld apothekers
  • Labo weegschaal: in laboratoria is de foutmarge voor het afwegen van poeders, pillen en andere zaken bijzonder klein. Preciamolen is een betrouwbare partner voor labo weegschalen.

Doordat precisie weegschalen zeer nauwkeurig zijn afgesteld is het niet vreemd dat zulke weegschalen ook snel ontregeld kunnen worden. Deze digitale weegschalen zijn altijd gevoelig voor sommige omgevingsfactoren. U let bij het gebruik van een digitale precisie weegschaal best op volgende zaken

  • Plaats uw precisieweegschaal liefst in een omgeving die opgewarmd is op kamertemperatuur. Ook de kalibratie van uw weegschaal gebeurt best op kamertemperatuur.
  • Gebruik uw digitale weegschaal op een plaats die waterpas is, bijvoorbeeld een tafelblad, een aanrecht, een bureau, …
  • In omgevingen met veel wind kan er een bepaalde afwijking van het meetresultaat plaatsvinden. U gebruikt uw weegschaal best in windstille omgevingen.
  • Vermijd elke mogelijkheid op elektromagnetische storingen. Plaats uw weegschaal niet in de omgeving van microgolfovens, monitors, gsm’s, …

Precisie weegschaal: nauwkeurig wegen is belangrijk

Nauwkeurig wegen is uiteraard het belangrijkste voor een precisie weegschaal. Wanneer u een aantal kleine goederen op de precisie weegschaal legt is de precisie weegschaal in staat deze goederen snel en efficiënt af te wegen. Alle precisie weegschalen zijn bovendien volledig ergonomisch en helemaal geijkt voor de beste prestaties.

Interesse in een precisie weegschaal?

Bestel vandaag nog uw weegschaal bij Preciamolen, bekijk ons assortiment precisie weegschalen op de website.