Kalibratie van een weegschaal

Kalibratie van weegschalen is noodzakelijk

Bij de kalibratie van meettoestellen wordt de afwijking ten opzichte van de meestandaard van de weegschaal vastgesteld. Meestal worden de resultaten die uw weegschaal geeft vergeleken met een vooraf berekend schema. Indien bij de kalibratie wordt vastgesteld dat er een afwijking is op de weegschaal wordt er justatie toegepast. Justatie is het terug naar de standaard zetten van de weegschaal. Bij Precia Molen beschikken we over gekwalificeerde technici die dagelijks aan kalibratie van weegschalen doen.

Kalibratie van weegschalen ook ijking genoemd

Als het gaat om kalibratie van meet- en weegapparatuur spreekt men ook wel van ijking van een weegschaal. U vindt het ongetwijfeld ook belangrijk dat een weegschaal ten allen tijde de juiste meetwaarde doorgeeft aan uw lcd scherm.
Onderhoud en kalibratie van weegschalen is niet vanzelfsprekend en besteedt u best uit aan ervaren technici van Precia Molen.

Kalibratie van weegschalen door Molen

Bestel vandaag nog uw industriële weegschaal bij Molen en wij zorgen voor kalibratie in de toekomst. Molen is uw betrouwbare partner in weegsystemen.