ATEX-norm voor bunkerwegers

Atex-norm: bunkerwegers in sectoren met ontploffingsgevaar

De ATEX-norm is in het leven geroepen om werknemers te beschermen in omgevingen met explosiegevaar. Niet alleen is het belangrijk om explosies te voorkomen, maar ook om schadelijke gevolgen tijdens of na een explosie zoveel mogelijk te beperken. Ook het materiaal dat in dergelijke omgevingen wordt gebruikt, zoals bunkerwegers, moet daarom voldoen aan de ATEX-norm. In het assortiment van Precia Molen vindt u zowel bunkerwegers die geschikt zijn voor omgevingen met ontploffingsgevaar (getest door het Franse instituut LCIE), als bunkerwegers die niet geschikt zijn voor dergelijke omgevingen. U bepaalt zelf of u al dan niet nood heeft aan een bunkerweger met ATEX-certificering.

Waar staat de Atex-norm voor?

ATEX staat voor het Franse ‘ATmosphère EXplosible’ en is van toepassing op alle plaatsen waar stof- als gasexplosiegevaar kan optreden. De richtlijn heeft tot doel om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen.

Heeft u nood aan een bunkerweger met Atex-CERTIFICERING?

Bestel vandaag nog uw bunkerweger met ATEX-certificering voor sectoren met explosiegevaar. Veilig afwegen is onze prioriteit!